Τρίτη, 6 Μαρτίου 2012


Η πεζή μετακίνηση είναι ένας τέλειος τρόπος για να είναι κανείς υγιής και σε φόρμα. Παράλληλα είναι ο πιο οικονομικός τρόπος απ’ όλους! Δεν είναι δύσκολο να αλλάξεις τρόπο μετακίνησης, πρέπει απλά να το πάρεις απάφαση και ν' αποκτήσεις στρατηγική. Παρακάτω σου δίνουμε κάποιες συμβουλές, ώστε το "με τα πόδια" από αγγαρεία να γίνει ευχάριστος τρόπος μετακίνησης.


1.  Σχεδίασε τη διαδρομή σου
Πολλές φορές η διαδρομή που ακολουθούμε με τα πόδια είναι διαφορετική από αυτήν που θ’ ακολουθούσαμε με το αυτοκίνητο ή το λεωφορείο. Φρόντισε να ευχαριστηθείς τη διαδρομή και να περπατάς μακριά από θορυβώδεις αυτοκινητόδρομους.

2.  Προγραμμάτισε το χρόνο σου
Φυσικά δεν θέλεις ν’ αργήσεις στη δουλειά σου ή στο σχολείο σου. Πρέπει λοιπόν να ξέρεις ακριβώς το χρόνο που χρειάζεται να κάνεις με τα πόδια.

3.  Φόρα τα σωστά παπούτσια και ρούχα
Είναι πολύ δύσκολο να περπατήσει κανείς μεγάλες διαδρομές με ψηλοτάκουνες γόβες ή με ρούχα που δεν μας βολεύουν γενικά. Προσπάθησε να φοράς άνετα ρούχα και παπούτσια, ειδικά αν ο χρόνος περπατήματος ξεπερνά τα 15 λεπτά.

4.  Αντηλιακό
Η χρήση του αντηλιακού είναι απαραίτητη ακόμα και αν ο ήλιος δεν λάμπει στον ουρανό. Οι υπεριώδεις ακτίνες του σου επιτίθενται ακόμα και τότε. Πρόσεξε το σωστό δείκτη προστασίας. Τις πολύ ηλιόλουστες μέρες είναι καλό να προστατέψεις το κεφάλι σου με ένα καπέλο ή μία μπαντάνα.

5.  Ομπρέλα
Ο καιρός δεν είναι πάντα καλός, αλλά αυτό δεν πρέπει να σε πτοήσει.! Προετοιμάσου! Μια μικρή ομπρέλα μέσα στην τσάντα σου είναι ότι πρέπει για να μην χαλάσει το χτένισμά σου...


6.   Ψυχαγωγία
Αν βαριέσαι να περπατάς μόνος σου, μπορείς να ακούς μουσική από το κινητό σου ή το mp3-player σου. Πρόσεξε όμως: ένα ακουστικό φοράμε πάντα, για ν' ακούμε τι γίνεται γύρω μας! Μη σε πατήσει και κανένα μηχανάκι.... :)


7.  Παρέα
Το καλύτερο είναι βέβαια να κάνεις "συμπεζοπορία". Βρες κάποιον συνάδελφο ή συμμαθητή σου και περπατήστε τη διαδρομή μαζί. Ούτε που θα καταλάβεις πως θα περάσει ο χρόνος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κάντε κι εσείς ένα σχόλιο!!!